Menu

Nëna dhe Foshnje


Uji eshte I nevojshem dhe shume I rendesishem ne zhvillimin e frytit dhe per kete arsyje trupin tuaj duhet ta mbani te hidruar në mënyrë konstante. Pse eshte i rendesishem pirja e ujit gjate shtatezanise dhe ushqimit me gji te foshnjes?

  • Uji perben 60% te mases tuaj trupore, dhe kjo sasi pertrihet cdo jave nga uji qe ju e konsumoni.
  • Uji I konsumuar gjate shtatzanise do te ndikoj ne formimin e ujit amniotik, I cili e rrethon foshnjen tuaj ne 9 muajt e shtatzanise, dhe I cili perbehet nga 90% uje.
  • Ne javen e 25-te edhe vete embrioni I foshnjes tuaj eshte gati 90% uje.
  • Ne muajt e para te te ushqyerit te foshnjes ne gji, ushqimi themelor eshte qumshti I nenes i cili perbehet nga 87% uje.
  • Pas lindjes dhe gjate ushqimit me gji, duke marre parasysh se foshnja juaj permban 75% uje, atehere eshte me rendesi qe nena te mbetet gjithmone e hidruar ne menyre qe ta ndihmoj zhvillimin e shendetshem te foshnjes.
  • Mënyra më e mirë që të parandaloni dehidrimin është konsumimi i sasisë e rekomanduar të ujit. Minimumi optimal I pirjes se ujit tek grate shtatëzëna gjatë ditës, është 1.8 deri në 2.5 l.

Pse eshte uje Rugove i pershtatshem:

  • I mbushur direkt në burimin e Drelajt në lartësi mbidetare prej 1000 metrash, uji Rugove është uji i vetëm i prodhuar në Kosovë i cili nuk është i mbushur në bunar apo rezervat uji, gjë që e bën këtë ujë të ketë kualitet dhe pastërti tejet të lartë.

Permbajtja e ujit me minerale na tregon per kualitetin e larte te ujit Rugove, derisa analizat kimike te vazhdueshme sigurojne qendrueshmerine dhe vazhdueshmerine e kualitetit te ofruar.